BiH
2

Petrović: Od stranke zavisi da li ću nastaviti obavljati dužnost ministra

FENA
Zlatko Petrović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zlatko Petrović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Zlatko Petrović iz Socijaldemokratske unije (SDU) BiH, koji je prošle sedmice podnio ostavku na ovu funkciju, kazao je danas novinarima da od organa stranke zavisi da li će on ostati obavljati ovu dužnost ili ne.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Istaknuo je da su o tome postignuti neki pomaci posebno kada su u pitanju imenovanje skupština javnih kantonalnih preduzeća te nadležnosti zakonodavne vlasti.

Dodao je ipak da ne postoje problemi kada je u pitanju rad Vlade KS.

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković nije htio govoriti o ostavci ministra Petrovića i ministra unutrašnjih poslova KS Nermina Pećanca (SDU BiH), ali je kazao da rad Kantonalne vlade nije ugrožen.

"Kada su u pitanju ostavke dva minsitra izjave ću dati tek nakon završetka današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koja je u toku", zaključio je Zeljković.

Ova dva ministra prošle sedmice podnijeli su pismene ostavke na ministarske funkcije iz principijelnih razloga, a Pećanac je ranije kazao da dva ministarska mjesta nisu vrijedna principa za koje se zalaže SDU BiH.