Bašić još uvijek v.d. direktor GRAS-a
47

Petrović: Kadrovske stvari ne trebaju biti predmet i povod za obustave rada

FENA
Zlatko Petrović (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Zlatko Petrović (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Zlatko Petrović kazao je novinarima da je jutros pušten javni gradski saobraćaj te da misli da su, na bazi normalnog, ljudskog i zakonitog razgovora s predstavnicima Sindikata Javnog komunalnog preduzeća GRAS postigli dogovor o načinu daljeg rada, prije svega u rješavanju tekućih problema.

Zaključili smo, dodao je, da kadrovske stvari ne trebaju da budu predmet i povod za bilo kakve obustave rada.

"Evidentno je da su određena kadrovska rješenja loše primljena od većine radnika ovog javnog komunalnog preduzeća. To je elemenat koji će se u narednom periodu, u narednoj sedmici, na jedan ozbiljan način analizirati od Vlade Kantona i drugih upravljačkih sturuktura ovog preduzeća", kazao je Petrović.

Ono što je najbitnije jest, istaknuo je, da je krenuo javni gradski saobraćaj u interesu građana. S druge strane, dodao je, da smo spriječili bilo kakve moguće sukobe, odnosno ekscese na toj liniji između radnika GRAS-a i Vlade Kantona, odnosno nadležnih službi.

"Sva pitanja koja su otvorena za bolji, kvalitetniji rad GRAS-a će biti zajednički tretirana i mislim da ćemo, i pored svih teškoća koje imamo, naći rješenja za kvalitetan rad i ostvarivanja, kako prava radnika ovog kantonalnog preduzeća, tako i kvalitetniju uslugu za građane Kantona Sarajevo", kazao je ministar Petrović.

Na novinarsko pitanje ko je aktuelni v.d. direktor GRAS-a, ministar Petrović je odgovorio da je još Hasan Bašić.

"To je elemenat koji će se razmatrati u narednoj sedmici. Smatramo da nijedno kadrovsko rješenje nije razlog da se stvara ovoliko nezadovoljstvo, odnosno da se prave ekscesi i stopira se funkcija ovog javnog komunalnog preduzeća. To će biti pitanje koje će na zakonit način, na bazi argumenata, biti analizirano", kazao je Petrović.