BiH
2

Petrović: Dug ''Sarajevogasa'' se postepeno smanjuje

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo će do kraja februara izmiriti decembarsku fakturu obaveza ''Sarajevogasa'' prema BH-Gasu za isporučeni gas i počet će plaćanje fakture za januar, zaključeno je danas na vanrednoj sjednici kantonalne vlade.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatko Petrović na konferenciji za medije kazao je da je ukupan iznos duga 25.200.000 KM, ali da se svaki dan, prilivom sredstava, taj dug smanjuje.

Tema sjednice bila je garancija za preostali dug, a Petrović je pojasnio da će KJKP ''Toplane'' dati mjenice ''Sarajevogasu'', ''Sarajevogas'' BH-Gasu, a proceduru izdavanja mjenica će sutra verifikovati nadzorni odbori i skupštine tih preduzeća.

Direktorica marketinga ''Sarajevogasa'' Nihada Glamoč kazala je da je to preduzeće u teškoj situaciji i da će novi dogovori pomoći u tome da se prevaziđe sezona grijanja.

"Dogovorili smo se o izdavanju mjenica "Toplana" prema BH-Gasu", podsjetila je te je dodala da bi obustava isporuke gasa prouzrokovala niz problema među kojima je sigurnost najveći.

Direktor KJKP "Toplane" Sarajevo Admir Džubur je istakao da se konačno rješenje problema očekuje od nove vlade.