BiH
0

"Petkom sa Nikolinom Veljović" miks i ležernoga i oštrog dijaloga

Sarajevo-x.com
Nikolina Veljović, jedna od najomiljenijih i najpopularnijih TV voditeljica u BiH napravila je iskorak u svojoj novinarskoj karijeri. Naime, nakon 14 godina rada u informativnom programu odnedavno je možemo gledati i u ulozi urednice i voditeljice njenog prvog autorskog talk showa „Petkom sa Nikolinom Veljović“, koji na programu TV1 starta u 21 sat.

Već smo imali priliku pratiti zanimljive razgovore sa predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem, predsjedavajućim Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom, te vrhunskim košarkašem, Nenadom Markovićem. Ovoga petka Nikolina će ugostiti penzionisanog generala i pjesnika, osnivača fondacije "Obrazovanje gradi BiH", Jovana Divjaka.

Kratko, razgovarali smo sa njom o njenom novom angažamanu.

Već godinama ste jedna od najboljih voditeljica informativnog programa, a u posljednje vrijeme na TV1 imali smo priliku vidjeti Vas i u ulozi urednice i voditeljice specijalnih projekata. Zbog čega su gledatelji dugo čekali na Vašu autorsku emisiju?

Iza mene je skoro 14 godina aktivnoga rada u medijima, za to vrijeme ne računajući ostale informativne emisije i specijalne projekte više od dvije hiljade puta pojavila sam se kao voditelj Dnevnika. Dnevnik je, već sam to jednom rekla, moja prva TV ljubav kojoj je teško okrenuti leđa. Možda je to razlog zašto je trebalo ovoliko dugo da započnem i neku drugu priču, bez obzira i na brojna nagovaranja da je vrijeme za autorski projekat. Nedavno su se neke stvari konačno poklopile. Uprava TV1 ukazala mi je povjerenje i punu podršku, a ja sam osjetila spremnost i izazov da uđem u novu avanturu. Ime joj je Petkom sa Nikolinom Veljović i iskreno, sjajno se osjećam. Paralelno, naravno i dalje ostajem voditi Dnevnik TV1.

Kakve su reakcije gledatelja na vaš prvi autorski projakat „Petkom sa Nikolinom Veljović“, prve emitovane emisije?

Moram priznati jako pozitivne. Dobila sam brojne poruke, pohvale i podršku. Bilo je i korisnih i dobronamjernih savjeta što me posebno raduje jer to znači da ljudi i dalje žele da vas vide u toj ulozi.

Po kojem principu birate sagovornike?

Ovisi o aktualnom trenutku, osluškujem javnost, koga bi voljeli vidjeti i čuti gledatelji voljela bih i ja. Moji gosti biće javnosti interesantne osobe bez obzira bavili se oni politikom, sportom, umjetnošću, muzikom. Cilj mi je predstaviti ih na neki malo drugačiji način, razgovarati s njima o temama iz domena posla kojim se bave ali i otkriti neke o njima nepoznate činjenice. Biće to miks i ležernoga i oštrog dijaloga.

TV1