NS Radom za boljitak
2

FOTO / Peticija protiv glomazne i neefikasne administracije u FBiH

FENA
Jerko Ivanković Lijanović (Foto: F. K./Klix.ba)
Jerko Ivanković Lijanović (Foto: F. K./Klix.ba)
"Predsjedništvo Boljitka na današnjoj sjednici, razmatralo je aktuelnu političku situaciju u FBiH i donijelo odluku o pokretanju potpisivanja peticije pod sloganom 'Slušaj srce reci DA - ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije'", izjavio je na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u povodu sjednice Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak u Sarajevu, dopredsjednik stranke Jerko Ivanković Lijanović.
Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Ovom peticijom od građana ćemo tražiti podršku za ukidanje kantona i osiguranje jednakosti naroda na teritoriji FBiH. Otpuštanje deset premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 izaslanika, s kojima kroz svoje kantone trenutno funkcionira, dovela bi do procvata ekonomske situacije FBiH i njenih građana. Takvim činom godišnje bi napravili uštedu od jednu milijardu KM, a ta sredstava su prijeko potrebna građanima ove zemlje za jačanje domaće proizvodnje, pokretanje infrastrukturnih projekata, te poboljšanje ukupne ekonomske slike, što bi na kraju rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta neophodnih za stvaranje boljeg standarda. Činjenica je da se Federacija i građani stalno zadužuju kako bi otplatili dugove koji nas konstantno drže u dužničkom ropstvu. Stoga, alternativa za ove mjere ne postoji, jer svako drugo rješenje ne bi imalo efekta", izjavio je Jerko Ivanković Lijanović.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
"Narodna stranka Radom za boljitak, istrajat će u provođenju peticije za ustavnu rekonstrukciju FBiH pod sloganom 'Slušaj srce, reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije' i ovim putem pozivamo sve građane FBiH da se pridruže Boljitku na putu ka boljem sutra, da podrže peticiju i da zajedničkim snagama izgradimo ambijent ugodan za život sadašnjih i svih budućih generacija", zaključio je Ivanković Lijanović na konferenciji za novinare.
Mladen Ivanković Lijanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mladen Ivanković Lijanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)