Pokrenuta akcija
244

Petak sa ministrom Damirom Marjanovićem

Piše: N. J.
Damir Marjanović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo
Damir Marjanović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Damirom Marjanovićem pokrenulo je akciju radnog naziva "Petak s ministrom", kako bi bila istaknuta stvarna vrijednost otvorenog dijaloga sa onima radi kojih uposlenici Ministarstva i rade.

Od februara ove godine svakog posljednjeg petka u mjesecu u periodu od 8 do 11 sati, u modelu kratkih pojedinačnih sastanaka u trajanju od 20 minuta, bit će organiziran susret zainteresiranih građana sa ministrom Marjanovićem u prostorijama Ministarstva, u ulici Reisa Džemaludina Čauševića - zgrada Kantona Sarajevo.

"U protekla dva mjeseca smo tražili najbolji način za uspostavljanje transparentne, direktne i dvosmjerne komunikacije ministra, ali i ostalih uposlenika Ministarstva, sa građanima našega kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Odlične inicijalne rezultate smo postigli direktnim kontaktima preko Facebook stranice i kontinuiranim informiranjem kroz obnovljenu zvaničnu internet stranicu Ministarstva. S druge strane smo primijetili da intenzivna direktna e-mail komunikacija, koju smo prakticirali, nosi određene izazove vezane za nemogućnost utvrđivanja tačnog identiteta osoba koje su nas na ovaj način kontaktirale. Stoga smo, u želji da idemo korak dalje, odlučili pokrenuti akciju radnog naziva 'Petak s ministrom'", naveo je ministar Marjanović.

U Ministarstvu se posebno ističe da svi zainteresirani za direktnu komunikaciju s resornim ministrom i njegovim bliskom saradnicima trebaju ispuniti i poslati elektronsku najavu koju mogu pronaći na zvaničnoj internet stranici Ministarstva, a koja u trenutku objave teksta nije radila. Lista zakazanih sastanaka bit će pravljena na osnovu datuma prijava, a svi koji su se prijavili bit će najkasnije 7 dana prije sastanka obaviješteni o tačnom terminu.

Tokom ove akcije, posebna pažnja će biti posvećena mladim ljudima koji imaju potrebu sa ministrom razgovarati o zanimljivim inicijativama, kreativnim idejama, sugestijama, ali i problemima s kojima se susreću u svom edukativnom procesu, posebno naglašavaju u resornom ministarstvu.