BiH
0

Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI

FENA
Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI koja se danas održava u Sarajevu posvećena je rezultatima i analizi ovogodišnjih općinskih izbora u BiH.

HSS-NHI samostalno ili u koalicijama sudjelovala je u 44 općine, a sudjelovanje u radu općinskih vijeća ili općinskih skupština osigurano je u 24 općine.

Prema podacima ove stranke, u radu općinskih vijeća/skupština sudjelovat će ukupno 45 vijećnika/zastupnika HSS-NHI - 28 u Federaciji BiH, 15 u RS i dva u Brčko Distriktu, a stranka ima i jednog načelnika u Općini Usora (Anto Čičak).

"Osnovni pokazatelji o općinskim izborima govore da je HSS-NHI ostao na političkoj sceni u cijeloj BiH i to je ono što ohrabruje", izjavio je Agenciji Fena predsjednik HSS-NHI Ivan Krndelj.

On je posebno istakao da su dobili 15 vijećnika u općinama RS, ali da su rezultati mogli biti i bolji da nije bilo problema i opstrukcija prilikom glasanja Hrvata dopisnim putem. Ohrabruje, kako je dodao, značajan pomak koji su napravili u Hercegovini te dobar rezultat i porast glasova u Brčko Distriktu.

"Kada su u pitanju rezultati u Posavskoj županiji i Središnjoj Bosni tu ne možemo biti zadovoljni i danas ćemo na sjednici Predsjedništva posvetiti pažnju okolnostima koje se bile otežavajuće prije i u toku vođenja kampanje, te kako nastaviti dalje u smislu poboljšavanja rezultata na tom prostoru", kazao je Krndelj.