BiH
0

Pet novih skutera za policiju u općini Centar

Sarajevo-x.com
Ispred prostorija Policijske stanice Centar u ulici Augusta Brauna na Marijin Dvoru upriličena je primopredaja pet novih motocikla-skutera (Peugeot SUM-UP 125) kupljenih za potrebe ove policijske stanice.

Nabavku skutera, zapremine motora 125 kubika, sa pratećom opremom - kacigama, kombinezonima, čizmama i rukavicama finansirala je Općina Centar sa 25.000 KM.

Osim predstavnika Policijske stanice Centar, svečanom činu je prisustvovao i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević sa svojim pomoćnicima Jasnom Bebom i Sulejmanom Sijarićem.

Ovom prilikom je Ćamil Harbinja, načelnik Prve policijske uprave (u čijem su sastavu policijske stanice "Centar" i "Stari Grad") kazao da smo svakodnevno svjedoci velikih saobraćajnih gužvi, posebno od Marijin Dvora do Skenderije. Takva situacija se usložnjava u slučaju saobraćajne nezgode, jer pripadnici policije ne mogu uvijek patrolnim vozilom lako prići mjestu nezgode. Sada će motorima lakše stizati do mjesta gdje treba obaviti uviđaj. Skuteri će biti korišteni i za obilazak parkinga i drugih mjesta gdje se dešavaju teške krađe i provale u motorna vozila- kazao je Harbinja. Policijska stanica je već odredila policajce koji će koristiti nove motore a koji imaju iskustva u upravljanju ovim vozilima.