BiH
0

Pet novih ministara u Vladi Milorada Dodika

FENA
U novoj Vladi Republike Srpske koja bi danas trebalo da bude izabrana ima pet novih ministara dok je jedanaest ostalo u Kabinetu Milorada Dodika.

Ministar pravde umjesto dosadašnjeg Omera Višića u novoj Vladi je Džerald Selman, koji je tu dužnost obavljao u Vladi Pere Bukejlovića. Rođen je 1958. u Kotor-Varoši. Po zanimanju je pravnik.

Ministar lokalne uprave i samouprave bit će Zoran Lipovac iz Banje Luke, pravnik po zanimanju, a od 2004. radi kao zamjenik glavnog okružnog tužioca u Banjoj Luci. Rođen je 1954. godine.

Za ministra privrede, energetike i razvoja RS-a predložen je Rajko Ubiparip, ekonomist, koji trenutno obavlja funkciju generalnog direktora Rafinerije ulja Modriča. Rođen je 1963.godine u Mrkonjić- Gradu.

Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivere je Radivoje Bratić, inžinjer građevinarstva iz Trebinja gdje je rođen 1952.godine. Od 1994. do 2002. bio je angažiran na Višoj tehničkoj školi u Užicu i na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjoj Luci.

Za ministra za porodicu, omladinu i sport predložen je Proko Dragosavljević. Rođen je 1948.godine, diplomirao je na Fakultetu fizičke kulture u Sarajevu, a od 1998. do 2000. bio je zamjenik ministra prosvjete u Vladi RS-a.

Ostalih 11 ministara su ostali na funkcijama koje su obavljali do sada u Vladi Milorada Dodika. I u novoj Vladi ispoštovana je nacionalna zastupljenost.

Narodna skupština RS-a će se nakon ekspozea mandatara Milorada Dodika izjasniti o podršci njemu i predloženom kabinetu.