BiH
0

Pet naoružanih maskiranih osoba opljačkalo novac iz vozila "Pošta RS-a"

FENA
Banjalučka policija potvrdila je da je jutros pet maskiranih osoba, naoružanih vatrenim oružjem, uz prijetnju njegove upotrebe, otuđilo za sada neutvrđeni iznos novca iz vozila “Pošta RS-a”.

Razbojništvo, koje je prijavljeno policiji oko 06.50 sati, izvršeno je na regionalnom putu Banja Luka - Stričići, u mjestu Sokolovac, nad radnicima ''Pošta Srpske''.

Nakon izvršenog uviđaja i prikupljenih saznanja utvrđeno je da je vozilo ''audi'' presrelo vozilo ''hjundaji'', vlasništvo ''Pošta Srpske'', i vozilo agencije za osiguranje osoba i imovine koje je bilo u pratnji.

Nakon toga maskirane osobe, naoružane vatrenim oružjem, otuđile su neutvrđeni iznos novca.

U trenutku izvršenja djela, tim putem je naišlo vozilo ''opel astra'', na koje su izvršioci ispalili nekoliko hitaca i na vozilo agencije koja je vršila pratnju novca, usljed čega su nastupila oštećenja na vozilima, dok povrijeđenih nije bilo.

Na području mjesta Šibovi, općina Banja Luka, oko 08.50 sati nađeno je zapaljeno vozilo ''audi'', za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno pri izvršenju navedenog djela.

Pripadnici CJB Banja Luka preduzimaju radnje radi rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Iz "Pošta Srpske" saopćeno je da je razbojništvo počinjeno s dva automobila koja su presrela poštansko vozilo u pratnji profesionalnog osiguranja i da je tom prilikom došlo do pucnjave u kojoj niko nije povrijeđen.

Od početka godine ovo je deveta pljačka ili pokušaj pljačke novca kojim "Pošte Srpske" isplaćuju penzije u Republici Srpskoj.