Nezadovoljni listama kandidata
0

Pet članova BPS-a istupilo iz stranke

FENA
Pet članova Bosanskohercegovačke-patriotske stranke (BPS) - Sefer Halilović istupili su iz ove stranke zbog, kako su neki od njih u razgovoru za Agenciju Fena kazali, određenih kadrovskih rješenja.

Iz stranke su istupili Kerim Lučarević, zastupnik u Federalnom parlamentu, Šemsudin Hadrović i Hamza Ražnatović, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo te Senadija Hadrović i Mirsad Šabotić vijećnici u Općinskom vijeću Ilidža.

Šemsudin Hadrović potvrdio je Feni da odluka nije donesena danas nego da je o njoj bilo govora već nakon održavanja kongresa stranke, koji je održan 26. juna 2010. godine, jer odluke koje je usvojilo 609 delegata nisu ispoštovane.

Hadrović također smatra da je kampanja za ove izbore bila "potpuno promašena i pogrešna", ali on se nije slagao ni s personalnim kadrovskima rješenjima za kandidatske liste.

Član 50. novog statuta stranke također nije ispoštovan, a on glasi da se najkasnije 30 dana nakon održavanja kongresa saziva Glavni odbor na kojem se biraju ostali organi stranke.

Dodao je da se na ovakvu odluku odlučio zbog svih slabosti u stranci koje su pratile rad stranke naročito od 2006. godine.

Kerim Lučarević, također je kazao Feni, da kadrovske odluke stranke nisu bile donesene u skladu s interesima stranke.

"Smatrao sam da ukoliko neke stvari ne odgovaraju ambijentu ne mogu dati svoj adekvatan doprinos i zato je bolje da sam odstupim od toga", naglasio je Lučarević.

Potcrtao je da su izborni rezultati pokazali da kadrovska rješenja nisu bila odgovarajuća navodeći za primjer da je ova stranka desetak dana pred izbore postavila predsjednika izbornog štaba.

Najveći doprinos ovoj stranci, a što su pokazali i izborni rezultati, dali su upravo Lučarević i Hadrović koji su i na ovim izborima ostvarili najveći broj glasova, naglašava Lučarević zbog čega on smatra da je važno takvim ljudima dati bolje pozicije u stranci.

Dodao je da će njegov budući politički angažman ovisiti od toga u kojoj će političkoj opciji moći dati svoj najveći doprinos.