BiH
5

Perenčević: Dodik ponovo ponižava građane RS-a

FENA
Željko Perenčević
Željko Perenčević
"Izjava predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, da se u program sanacije šteta na područjima pogođenim katastrofalnim poplavama u RS-u treba uvrstiti i Olimpijski centar "Jahorina“ je za svakog normalnog građana neprihvatljiva", tvrdi član resornog odbora SDS-a za trgovinu i turizam Željko Perenčević.

On smatra da je Dodik očigledno izgubio vezu s realnošću i da je ova izjava u najmanju ruku ponizila sve one građane koji su u ovoj katastrofi pretrpjeli štetu.

"Ovo što Dodik pokušava da uradi nije ništa novo. Dodik ima talent da novac usmjerava na pogrešna mjesta i to bez određivanja ikakvih prioriteta. Na taj način je također potrošen novac od Telekoma, a građani od toga nisu imali ništa. On će novac, koji bi oštećenim građanima trebao da pomogne kako bi se vratili u život, usmjeriti tamo gdje njemu najbolje odgovara. U to spada, kao što smo imali priliku da čujemo, i Olimpijski centar "Jahorina“, koji je u prošloj zimskoj sezoni pretrpio ogromnu štetu. Ne zbog nedostatka snijega, već zbog njemu podobnih i nekompetentnih stranačkih kadrova, koji rade po istom principu kao i sam Dodik", tvrdi Perenčević.

Podsjeća da je Olimpijski centar "Jahorina“ dobio novo rukovodstvo i da bi usmjeravanje novca upravo u Olimpijski centar bila idealna prilika za Dodika da pokaže kako ovim preduzećem upravljaju kompetentni ljudi.

"Hotelijeri i svi drugi privrednici na Jahorini, koji su zbog nekompetentnog rukovodstva ovog olimpijskog centra ostali bez značajnih prihoda u prošloj sezoni, ni od ovog novca ne bi vidjeli ništa", kazao je Perenčević.