BiH
4

Penzionerima u FBiH povoljnije korištenje usluga banje Reumal

FENA
Savez udruženja penzionera u Federaciji BiH i menadžment banje Reumal Fojnica potpisali su ugovor o pružanju usluga toj populaciji.

Ugovorom je utvrđeno povoljnije korištenje usluga banje Reumal Fojnica za sva penzionere - članove udruženja penzionera u Federaciji BiH.

Na sastanku u Fojnici raspravljalo se i o Prednacrtu zakona o PIO/MIO na kojem su pripremljeni prijedlozi i primjedbe koje će biti dostavljene Ministarstvu rada i socijalne politike da ih uvrste u Nacrt zakona.

Glavna tema sastanka u Fojnici bila je Informacija o razgovorima s premijerom FBiH i Sporazum između Vlade Federacije i Saveza o suradnji na provođenju aktivnosti reforme i finansijske konsolidacije sistema penzijskog i invalidskog osiguranja.

U raspravi je podržan Sporazum s Vladom i dano ovlaštenje Izvršnom odboru Saveza da donese odluku o odgađanju - stavljanju u stanje mirovanja Odluke o organiziranju mirnih protesta zakazanih za 29. septembar.

"Izvršni odbor Saveza, na sjednici održanoj u Fojnici, donio je odluku o odgađanju - stavljanju u stanje mirovanja Odluke o organiziranju mirnih protesta zakazanih sa 29. septembar. Ako Vlada FBiH ne ispuni svoje obaveze utvrđene u Sporazumu, Izvršni odbor Saveza odredit će novi datum održavanja protesta penzionera u Federaciji BiH", saopćeno je iz Saveza.

Sastanak predstavnika Saveza udruženja penzionera u FBiH, kantonalnih saveza i općinskih udruženja penzionera s menadžmentom banje Reumal Fojnica organizirao je Izvršni odbor Saveza udruženja/udruga penzionera u Federaciji BiH.