BiH
0

Penzioneri pozivaju mlade s ulice i društveno neprihvatljivih aktivnosti

FENA
Organizacija Udruženja penzionera u BiH Kantona Sarajevo oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem od penzionere traži da u skladu sa svojim mogućnostima nađu malo vremena i obrate više pažnje na mlade, da ih otrgnu od ulice i društveno neprihvatljivih i nedozvoljenih aktivnosti.

"Pronađimo više snage i vremena da mlade uključujemo u konstruktivne društvene tokove, da ih čupamo od pošasti i svih loših pojava koje zapljuskuju bh. društvo", navodi se u saopćenju.

Od penzionera se traži da svojim bogatim životnim iskustvom pomognu mladima koji su podnijeli teret rata u BiH. U saopćenju se navodi da penzioneri imaju više slobodnog vremena od ostalog radno aktivnog stanovništva i samim tim više opažaju sve što bi predstavljalo bilo kakav oblik maloljetničke destrukcije.

"Takve pojave bi trebalo odmah prijaviti nadležnim organima. Na taj način čete pomoći da se maloljetnička delikvencija svladava, a ujedno ćete pomoći u zaštititi vaših najmilijih", navodi se u saopćenju što ga je potpisao predsjednik Organizacije Kantona Sarajevo Adil Žigić.