BiH
6

Penzioneri Općine Novi Grad dobili računare

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vršilac dužnosti načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Aner Šuman uručio je danas računarsku opremu i kancelarijski materijal Udruženju penzionera Novi Grad.

Predsjednik Udruženja Kemal Berberović iskazao je dobrodošlicu i zahvalnost na uručenim poklonima koji će osigurati kvalitetniji rad Udruženja.

Prilikom posjete razgovarano je i o materijalnom i socijalnom položaju te zdravstvenoj zaštiti penzionera na području Novog Grada, kojih je evidentirano 23 hiljade.

Berberović je naveo i aktivnosti Udruženja koje se provode od pružanja pomoći porodicama umrlih, organizaciji jednodnevnih izleta kao i druge projekte za poboljšanje života penzionera.

Ocjenjujući zahtjeve penzionera opravdanim Šuman je iskazao podršku aktivnostima Udruženja koja imaju za cilj poboljšanje materijalnog položaja penzionera.

"Općina Novi Grad izdvaja sredstva iz budžeta za aktivnosti udruženja , a obezbijeđeni su u mjesnim zajednicama i prostori za rad osam klubova penzionera. Obavezni smo da u okviru svojih nadležnosti , s obzirom na uloženi radni staž svakog penzionera u razvoj zajednice, pomoći ovoj kategoriji naših građana", kazao je Šuman.

Iskazao je spremnost da Općina, koliko to mogućnosti dozvoljavaju, pruži punu podršku aktivnostima Udruženja organizacijom nekih projekata.