BiH
0

Pećanac: Gospodine Zlatar, stanite iza svojih izjava i poteza

FENA
Nermin Pećanac (Foto: Klix.ba)
Nermin Pećanac (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Socijaldemokratske unije BiH (SDUBiH) Nermin Pećanac reagirao je danas u povodu saopćenja KO SDUBiH Sarajevo, uz ocjenu da je u najmanju ruku iznenađen negiranjem incidenta do kojeg je došlo u ponedjeljak na sastanku KO SDU Sarajevo.

"Gospodine Emire Zlatar, nemojte se sa svojim stavovima iznesenim u saopštenju KO SDU Sarajevo kriti iza odluka organa donesenih pod pritiskom i press službi koje ne postoje, recite otvoreno što imate reći i hrabro stanite iza svojih izjava ili poteza", apelira Pećanac u saopćenju za javnost.

On smatra da je Zlatar ovim incidentom dokazao da je kao predsjednik KO SDU Sarajevo sa "zamrznutim statusom“, zbog direktorske pozicije i menadžerskog ugovora u JP Tržnice, ipak u stanju se obračunati sa pojedincima koji ne misle kao on i njegovi mentori.

"Žalosno je da ne vidite razliku između fizičkog nasrtaja i fizičkog kontakta, a posebno je žalosno da je rukovodstvo KO SDU Sarajevo i potpredsjednik Lazović dopustilo da se uopšte fizički prijeti neistomišljenicima", navodi Pećanac, uz negodovanje što je dopušteno da jedan stariji gospodin (Bećir Bajramović) bude napadnut zbog drugačijih stavova.

"Umjesto da izrazite žaljenje zbog svega što se desilo, da kao predsjednik KO SDU preuzmete odgovornost i zaštitite čovjeka bez obzira na njegove stavove, vi čovjeka odstranjujete iz organa SDUBiH kojim rukovodite iz sjene", konstatira Pećanac u saopćenju.

U svakom demokratskom ambijentu odluke koje se donose pod pritiskom i prijetnjama su nelegalne o čemu će i nadležni organi Stranke donijeti svoj sud, navodi se, među ostalim, u saopćenju koje potpisuje predsjednik SDUBiH Nermin Pećanac.