BiH
0

PDP za ostanak u Savezu za promjene i za Ivanića kao kandidata

FENA
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) potvrdio je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci opredjeljenost da ova partija ostane u opozicionom Savezu za promjene, kao i da lider PDP-a Mladen Ivanić bude kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a.

Ivanić je u izjavi novinarima rekao da će PDP-e, eventualno, razmišljati o ostanku u Savezu za promjene, ukoliko njegova kandidatura za člana Predsjedništva BiH ne dobije podršku.

Najavio je da će o svemu razgovarati s SDS-om, ali i drugim stranakama opozicionog saveza.

"Uvjereni smo da ćemo u narednim danima o tome postići saglasnost s ostalim partnerima",rekao je predsjednik PDP-a.

PDP smatra da se devetogodišnja vlast SNSD-a u RS-u treba promijeniti, a da je to moguće učini samo ako su sve opozicione partije zajedno.

Ivanić je, komentirajući jučerašnju odluku Ustavnog suda BiH da ukine odluku Vlade RS o provjeri podataka prilikom prijave prebivališta u RS-u, ponovio da je na nivou BiH trebalo usvojiti zakon o prebivalištu, jer bi time ovaj problem bio riješen.

On je dodao da sve što se dešava u vezi s problemom fiktivnog prijavljivanja prebivališta u BiH predstavlja, kako je naveo, vrlo banalnu dnevno-političku igru u kojoj nema pobjednika.

PDP