BiH
0

PDP traži ostavku SNSD-ovih delegata u Domu naroda

FENA
Partija demokratskog progresa zatražila je danas ostavku delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ako SNSD ne podržava njihove odluke u vezi sa ustavnim promjenama u BiH.

U saopćenju, PDP od SNSD-a traži da saopći da li podržava svoje delegate u Domu naroda parlamenta BiH nakon, kako ističe, kontradiktornih i konfuznih izjava i aktivnosti svojih funkcionera.

“Kontradiktorne i konfuzne izjave i aktivnosti funkcionera nanose dodatnu štetu RS-u nakon katastrofalne odluke o ustavnim promjenama koje su izglasali delegati SNSD-a u Domu naroda, uključujući i jučerašnje pismo zamjenice predsjedavajućeg ovog doma Dušanke Majkić“, smatra ta stranka.

Traži i da Dom naroda u novom sazivu, zajedno s drugim predstavnicima RS-a u državnom parlamentu, pokuša, kako se navodi, odluku promijeniti u korist RS-a.

“Krajnje je vrijeme da SNSD prestane zamajavati javnost i saopći da li podržava svoje delegate ili ne. Ako SNSD podržava odluku svojih delegata, PDP će smatrati da je SNSD napustio Deklaraciju Narodne skupštine o eventulanim promjenama Ustava BiH i da time ugrožava interes RS-a. PDP će se svom snagom boriti protiv takve politike“, poručuje se u saopćenju te stranke.