BiH
0

PDP: SNSD je na štetu RS-a dao povlašten status uhapšenom Draganu Đuriću

FENA
Povodom današnjeg hapšenja u Srbiji Dragana Đurića, suvlasnika banjalučke Robne kuće "Boska“, Partija demokratskog progresa (PDP) podsjeća da je prije skoro godinu i po dana podnijela prijavu Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske (RS) i Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci zbog privatizacije "Boske“, ali do danas pravosuđe RS-a ništa nije uradilo po tom pitanju.

Iz ove stranke pozivaju Vladu RS da konačno objavi sporni ugovor o privatizaciji i da javno pozove pravosuđe RS da istraži slučaj "Boska“ , kao i druge poslove Đurića u RS-u.

PDP je krivičnu prijavu podnio i zbog događaja nakon privatizacije, kada je, kako stoji u saopćenju, Vlada RS kupila obveznice privatizovane Robne kuće "Boska“ u vrijednosti od 15 miliona KM, iako je bila višestruko upozorena da se radi o rizičnom plasmanu. Veći dio tog novca je odmah izvučen u Srbiju, a prema RS je i danas ostao višemilionski dug.

U ovoj stranci smatraju "da je SNSD, koji je obezbijedio povlašteni status Đuriću prethodnih godina, najodgovorniji za štetu koju trpi RS zbog slučaja "Boska“, te da je ovaj slučaj samo jedan u nizu dokaza ogromne pljačke koja se za vrijeme vlasti SNSD-a i Milorada Dodika desila u RS“.

PDP