BiH
0

PDP: Ostavku bi trebalo da podnesu Džombić i cijeli njegov kabinet

FENA
Aleksandar Džombić
Aleksandar Džombić
Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Velimir Sakan izjavio je danas da ponuđena ostavka ministra prosvjete i kulture u Vladi RS-a Antona Kasipovića ukazuje na velike probleme u kojima se nalazi izvršna vlast u ovom entitetu.

"Stav PDP-a je da ostavku treba da podnese i premijer Aleksandar Džombić kao izraz moralne odgovornosti za stanje u kome se nalazi Republika Srpska“, rekao je Sakan na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Podsjetio je da je Kasipović i ranije tražio da bude razriješen funkcije potpredsjednika Vlade RS-a i ponovio da PDP pozdravlja ovaj potez ministra prosvjete samo ako je to izraz stvarne moralne odgovornosti a ne bilo kakve jeftine unutarstranačke kombinatorike.

"Ukoliko se ovaj standard odgovornosti u radu ministara odnosi na cijeli Džombićev kabinet onda je tamo mnogo onih koji, po ugledu na Kasipovića, zbog neizvršenih obećanja treba da se povedu za njegovim primjerom, a prije svih ministar saobraćaja Nedeljko Čubrilović, koji do sada za šest godina nije ispoštovao nijedno od brojnih obećanja koja je dao građanima“, zaključio je Sakan.