Žele promijeniti aktuelnu vlast
0

PDP, DP, NDS, SRS i NSP će zajedno izaći na izbore 2014.

SRNA
Dragan Čavić
Dragan Čavić
Lideri Partije demokratskog progresa (PDP), Demokratske partije (DP), Narodnog demokratskog saveza (NDS), Srpske radikalne stranke (SRS) Republike Srpske i Nove socijalistička partije (NSP) odlučili su danas da će zajednički izaći na izbore 2014. godine, kako bi, kako kažu, promijenili aktuelnu vlast zbog teške ekonomske situacije i neravnomjernog razvoja RS.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić smatra da je stanje u Republici Srpskoj izuzetno teško, te da je priliv sredstava u budžet veoma loš.

"Posebno je teško stanje u istočnom dijelu Republike Srpske, ali je i u zapadnom dijelu alarmantno", rekao je Ivanić novinarima u Banjoj Luci nakon sastanka sa ostalim liderima stranaka novoformiranog bloka.

On je dodao da će ovaj blok stranaka pozvati i SDS da zajednički izađu na izbore, navodeći da je o današnjem sastanku obavijestio i predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

Predsjednik DP-a Dragan Čavić smatra da jak politički blok na izborima 2014. godine može promijeniti aktuelnu vlast demokratskim putem.

"Imamo jasne stavove o krizi u Republici Srpskoj, a pozvat ćemo i SDS da se pridruži ovom bloku", rekao je Čavić.

Predsjednik SRS Republike Srpske Milanko Mihajlica potvrdio je da će ovaj blok pozvati i SDS kako bi na naredne izbore izašli sa zajedničkim kandidatima na svim nivoima.

Predsjednik NSP-a Zdravko Krsmanović smatra da je potrebno promijeniti Izborni zakon, koji bi omogućio vanredne izbore u Republici Srpskoj.

"Oni koji su Republiku Srpsku doveli u ovakvo stanje ne mogu nas izvući iz krize, a promjena vlasti je demokratski čin", dodao je Krsmanović.