BiH
7

PDP: Dodikova histerija jer će se razriješiti brojne afere

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iz Partije demokratskog progresa (PDP) danas su saopćili da su jučerašnje izjave Milorada Dodika u kojima je na uvredljiv i ponižavajući način govorio o opoziciji samo "nastavak histerije koju Dodik demonstrira posljednjih dana, od kada je saznao da SNSD mora u opoziciju na bh. nivou“.

"Sporazum koji je u nedjelju potpisao PDP, zajedno s partnerima iz Saveza za promjene i iz Federacije BiH, dobar je za Republiku Srpsku, ali nije dobar za Dodika i njegov SNSD, jer će se nakon formiranja vlasti razriješiti mnoge afere, poput one u kojoj je u Upravi za indirektno oporezivanje ukradeno preko dvije milijarde maraka i u koju je umiješan potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić", stoji u saopćenju ove stranke.

Iako Dodik govori o "nekakvoj izdaji“, PDP smatra da je RS "osiromašio, ekonomski uništio i samim tim izdao upravo Milorad Dodik i njegovi tajkuni, jer život u RS nikada nije bio teži od njenog osnivanja“.

"Zbog toga pozivamo Dodika da odgovori kad će njegov prijatelj Đurić vratiti 15 miliona RS za Robnu kuću 'Boska', kad će njegov prijatelj Mišković vratiti četiri miliona za privatizaciju 'Oslobođenja', zašto je njegov ministar Jovičić slagao da će ovog ljeta biti uhapšeni oni koji su odgovorni za pljačku 'Birača', ko je uništio i opljačkao zdravstvo Srpske i na brojna druga pitanja", ističe se u saopćenju PDP-a.

Na kraju, dodaju, ni PDP ni Savez za promjene nisu pristali i nikada neće pristati na bilo šta što je u suprotnosti s interesima RS, a Sporazum o formiranju vlasti na bh. nivou je u interesu RS i predstavlja pretpostavku za njen snažan ekonomski razvoj.