BiH
7

PDP: Dodik vodi RS u izolaciju

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da, napadi predsjednika RS i SNSD-a Milorada Dodika na zajedničku izjavu članova Predsjedništva BiH, pokazuju da Dodik "želi da RS vodi u izolaciju i u nekakve azijske integracije o kojima u zadnje vrijeme govori, te da mu ne odgovora nikakva normalizacija odnosa u BiH“.

Iz ove stranke naglašavaju da izjava članova Predsjedništva BiH ne sadrži ništa štetno po RS.

PDP u saopćenju "poziva Dodika da odgovori ko je opljačkao Birač, kada će njegov prijatelj Mišković vratiti četiri miliona KM za privatizaciju "Oslobođenja“, kada će njegov drugi prijatelj Dragan Đurić vratiti novac koji duguje RS-u za RK "Boska“, kada će odgovarati oni koji su opljačkali Balkan i Bobar banku, kada će njegov režim saopštiti ko je ubio Milana Vukelića ili na primjer, koja je uloga Nikole Špirića u pljački Uprave za indirektno oporezivanje i koliko su plaćeni "papci“ za podršku novoj Vladi RS.

Kako ističu iz PDP-a na ta i mnoga druga pitanja Dodik duguje odgovore građanima RS-a i pokušava da skrene pažnju napadajući srpskog člana Predsjedništva BiH i druge funkcionere opozicije.

Očigledno je, dodaje se, da bi izjava članova Predsjedništva BiH bila prihvatljiva za Dodika da je njegov kandidat Željka Cvijanović pobjedila na izborima i da on zapravo samo pokazuje veliku frustraciju zbog pobjede Mladena Ivanića i zbog odlaska SNSD-a u opoziciju na nivou BiH.

PDP će nastaviti da, kako navode, voditi jasnu politiku čuvanja pozicija RS, te njenog ekonomskog jačanja i borbe protiv korupcije, bez obzira na Dodikove "napade i izmišljotine“.