BiH
0

PDP: Dodik još jednom pokazao da nije u stanju da predstavlja jedinstvo svih u RS-u

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da je „sramotno i nedopustivo“ ponašanje predsjednika RS-a Milorada Dodika, koji je na zajedničkoj pres- konferenciji sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, 17.jula, u Beogradu ponovo vrijeđao i napadao svoje političke protivnike.

"Ovakvo ponašanje predsjednika Dodika je zloupotreba sastanka sa premijerom Srbije, kao i zloupotreba institucija Republike Srpske i Srbije", navodi se u saopćenju PDP-a.

Najoštrije osuđuju, kako je saopćeno, opasan i neprimjeren nastup predsjednika Dodika, „koji je još jednom pokazao da nije u stanju da predstavlja jedinstvo svih u Republici Srpskoj“.

  • Dodik je nastavio da dijeli narod na one koje voli jer slijepo slijede njegovu politiku i na one koje mrzi jer pokazuju kritički odnos prema njegovom radu.

Iako su ovakvi Dodikovi stavovi uobičajena pojava, PDP je iznenađen što na Dodikov neprimjeren nastup nije reagovao premijer Vučić, jer se sve dešavalo u njegovom prisustvu, u zgradi Vlade Srbije - stoji u saopćenju te stranke.

Smatraju da „nije ispravno“ da predsjednik Republike Srpske, u prisustvu premijera Srbije, grubo vrijeđa i optužuje druge predstavnike srpskog naroda, koji također obavljaju visoke funkcije, te se nadaju da se takve stvari više neće dešavati.