BiH
91

PD Željezničar organizuje utrku Vučko Trail 2016. na Bjelašnici i Visočici

Klix.ba
Planinarsko društvo Željezničar će u subotu, 4. 6. 2016. godine organizovati Vučko Trail 2016., trail running utrku, koja će se održati na planinama Bjelašnici i Visočici, iznad Sarajeva.

Vučko Trail 2016. se sastoji od dvije staze: "Trail umoljanske aždahe", dužine oko 50 kilometara i 2400 m uspona, te "Olimpijskog traila", dužine oko 15 kilometara sa 1100 m uspona, dok su start i cilj utrke za obje staze predviđeni na Babinom Dolu, ispred hotela Bjelašnica.

Prva, duža staza, prolazi kroz sela Umoljane i Lukomir, Studeni potok, presijeca kanjon Rakitnice, te nudi atraktivne lokacije za trkače. "Olimpijski trail", kraća ali ne i manje atraktivna staza, takmičare će voditi preko doma Bijele Vode do Opservatorija, na vrhu Bjelašnice.

"Ovo je drugi put da naše društvo organizuje ovakav vid takmičenja i vrlo smo sretni zbog toga. Dosadašnje iskustvo i tradicija PD Željezničar su garant dobre organizacije i unaprijed se radujemo velikom broju takmičara iz BiH i regiona, koji su najavili ili potvrdili svoje učešće na utrci", saopšteno je iz PD Željezničar, organizatora Vučko Traila 2016.

Svi neophodni detalji u vezi sa registracijom, GPS lokacijama, uputstvima i ostalim korisnim informacijama dostupni su na web-sajtu http://vuckotrail.pdzeljeznicar.ba ili Facebook stranici PD Željezničar.

Organizatori napominju da će od svake uplaćene startnine donirati 10 KM za The Rolling Drifter projekat Dade Delića, člana PD Željezničar i pobjednika prvog Vučko Traila, koji u ovom trenutku "pedala" negdje između Tadžikistana i Japana.