Učestvuje u Konferenciji za mir
0

Patrijarh Irinej u subotu u posjeti Sarajevu

FENA
Patrijarh srpski Irinej stiže u četverodnevnu arhipastirsku posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj Srpske pravoslavne crkve u Sarajevu.

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej u sjedište Mitropolije dabrobosanske u Sarajevo stiže iz Beograda, u subotu 8. septembra.

Svečani doček Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja bit će upriličen u porti Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

U nedjelju, 9. septembra u 09.00 sati, u Sabornom hramu Patrijarh srpski Irinej služit će svetu arhijerejsku liturgiju uz sasluženje predstavnika visokih delegacija Vaseljenske, Aleksandrijske i Ruske patrijaršije, episkopa Srpske pravoslavne crkve i ostalih pomjesnih pravoslavnih crkava.

U okviru arhipastirske posjete Mitropoliji dabrobosanskoj, njegova svetost patrijarh srpski Irinej učestvovat će i u radu Međunarodne konferencije za mir "Naša je budućnost živjeti zajedno - Religije i kulture u dijalogu", u organizaciji Zajednice svetog Egidija iz Italije, koja će biti održana u Sarajevu od 9. do 11. septembra, uz učešće više od četiri hiljade predstavnika Crkava i vjerskih zajednica iz cijelog svijeta.