BiH
35

Parkirani automobili danima blokiraju ulaz u sjedište Udruženja slijepih građana KS

Piše: I. P.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Članovi Udruženja slijepih građana Kantona Sarajevo u ulici Podgaj danima imaju problem sa parkiranjem automobila ispred svoga ulaza.

Kako je za Klix.ba rekao Amir Mujezin, član spomenutog udruženja, automobil predstavlja problem članovima udruženja koji poznaju samo jedan način prilaska zgradi.

"Ne mogu da vjerujem da neko ima toliko drskosti da tako parkira automobil. Slijepa osoba zna da bi tu trebao biti slobodan prolaz i ako pokvari retrovizor, vlasnik će doći nama i pitati ko je to uradio. Ja sam danas zamalo udario u taj automobil", rekao je Mujezin.

On je dodao da članovi udruženja žele riješiti problem na civilizovan način. Kako je objašnjeno, parkiranje ograničava kretanje slijepih i slabovidnih osoba te predstavlja opasnost zbog mogućih povreda.

"Godinama se borimo za svoja prava, ne upotrebljavamo silu i na ljudski način objašnjavamo da tuda prolaze slijepi ljudi koji se mogu povrijediti. Nije problem promijeniti retrovizor, ali ako čovjek slomi kuk ako padne preko automobila on se ne može popraviti“, zaključio je Mujezin.