Sarajevo
0

"Park" ukrasio grad sa 3.000 novih cvjetova

Sarajevo-x.com
Preduzeće "Park" nastavilo je sa sadnjom sezonskog cvijeća i podizanjem cvijetnih gredica na zelenim površinama koje dosad nisu bile ukrašene cvijećem.

Sadnja i uređenje Velikog parka, odnosno uređenje zelene površine preko puta BBI centra, već je završeno i prostor na kojem je dosad bila površina zasađena travom ukrašen je lijepom i vrlo interesantnom cvijetnom gredicom.

Radnici "Parka" su u protekla dva dana prekopali zemljište, oplijevili korov, 'prehranili' teren lumbrihumusom iz rasadnika u Sokolović Koloniji i nakon toga zasadili 2.100 cvjetova kadifice.

U petak su cvijetnom gredicom uredili i zeleni pojas na raskrsnici na Stupu, koji je u cjelosti uništen dosad samo predstavljao ruglo, a gdje je čak i trava u potpunosti bila uništena. Na tom području u tri pojedinačna "zelena ostrva" zasađeno je oko 1.000 komada kadifice, a prostor je upotpunjen i sadnjom oko 50 komada ukrasnog grmlja.

Akciju sadnje sezonskog cvijeća preduzeće "Park" će nastaviti, a njen cilj je što više cvijećem ukrasiti Sarajevo, kako bi naši sugrađani, ali i svi gosti našeg grada mogli uživati u hortikulturnom ambijentu i pejzažnim ljepotama tokom narednih mjeseci.