Turska
0

'Park dr. Harisa Silajdžića' u gradu Konya

Sarajevo-x.com
Na osnovu odluke skupštine grada Konya, novoizgrađeni park u dijelu grada nazvanom 'Bosna i Hercegovina' dobio je ime po bh. članu predsjedništva Harisu Silajdžiću.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić susreo se danas sa premijerom Turske gospodinom Recepom Tayyipom Erdoğanom i ministrom vanjskih poslova gospodinom Ahmetom Davutoğluom. Tom prilikom razmatrana su aktuelna politička pitanja u BiH, posebno vezano za put BiH prema NATO i EU. Konstatovano je također da je razmjena delegacija na visokom nivou pomogla da se postave dobri osnovi za intenziviranje privredne saradnje dvije zemlje.

Tom prilikom razmatrana su aktuelna politička pitanja u BiH, posebno vezano za put BiH prema NATO i EU. Konstatovano je također da je razmjena delegacija na visokom nivou pomogla da se postave dobri osnovi za intenziviranje privredne saradnje dvije zemlje.

Također, na osnovu odluke skupštine grada Konya, novoizgrađeni gradski park, površine 20,000 m2, koji je smješten u dijelu Konye zvanom „Bosna i Hercegovina“, nazvan je “Park dr. Harisa Silajdžića”.

Dr. Silajdžić je zahvalio domaćinima za ukazanu počast, izražavajući uvjerenje da će saradnja BiH i Turske biti unaprijeđena na svim poljima. Dr. Silajdžić je na poziv domaćina prisustvovao svečanostima vezanim za proslavu Seb-i Aruz, dana Mevlane Jalāla ad-Dīna Rūmīja, koji se svake godine obilježava u Konyi.