Silovanje prijavilo 6 žena iz BiH
0

"Paravinja je predator kojeg pali otpor žena"

Sarajevo-x.com
Dragan Paravinja (Foto: SRNA)
Dragan Paravinja (Foto: SRNA)
Izvor iz vrha MUP-a Republike Srpske izjavio je za beogradski Press da se policiji, nakon hapšenja Dragana Paravinje i objavljivanja njegovih fotografija, javilo šest žena s područja Istočnog Sarajeva i Pala, koje su Paravinju prepoznale kao silovatelja

Silovanja su se dogodila u razdoblju od 1999. do 2002. godine, kada je Paravinja živio na Palama. Žrtve su bile mlađe žene i studentice, prenosi Slobodna Dalmacija.

jedna od žena, koju je Paravinja pokušao silovati, javila se prije nekoliko dana policiji i ispričala d aje njen slučaj identičan slučaju antonije Bilić.

Navodno, i ona je stajala pored ceste, kada ju je Dragan primio u svoj automobil.

"Stao je kod nekog šiblja na putu i počeo me dirati po intimnim dijelovima tijela, zatim je izašao iz automobila i skinuo me golu", ispričala je.

Istakla je da zbog straha nije željela ranije prijavti slučaj, ali se odlučila progovoriti nakon što je Paravinja uhapšen.

"Osjetila sam da mu se neću moći oduprijeti pa sam se opustila i nisam se opirala", kazala je u iskazu koji je potpisala u policiji.

Vjeruje da joj je to spasilo od silovanja i moguće smrti. Paravinja nije mogao postići erekciju, te je odustao.

Izvor iz vrha MUP-a RS ocjenjuje da je Paravinja predator kojeg "pali samo otpor žena", a kako je otpor te njegove žrtve izostao, on nije uspio u svom naumu.