ACIPS
0

Panel diskusija ''Građani BiH podržavaju ulazak u EU više nego ikad?''

FENA
Evropski fond za Balkan i ACIPS sutra organiziraju panel diskusiju ''Građani BiH podržavaju ulazak u EU više nego ikad: Može li nova vlast ubrzati proces EU integracija?'', od 11 do 14 sati u hotelu Holiday Inn Sarajevo.

Evropski fond za Balkan je u saradnji s Gallup Balkan Monitorom započeo seriju prezentacija i javnih rasprava u glavnim gradovima zemalja regije o temama budućnosti jugoistočne Evrope, evropskih težnji tih zemalja, te mogućnostima za promjenu stavova i evropeizaciju regije, saopćeno je iz ACIPS-a.

Na okruglom stolu bit će predstavljeni rezultati istraživanja vezani za stavove građana BiH u okviru velikog broja pitanja, počevši od zadovoljstva standardom života i ekonomskih prilika, povjerenja između pripadnika glavnih etničkih skupina, želje građana da emigriraju ili da nastave živjeti u sopstvenoj zemlji i stavovima prema evropskim integracijama.

Prisutnima će se obratiti Igor Bandović iz Evropskog fonda za Balkan i predsjednik ACIPS-a Sanel Huskić.

Učesnici panela su: glavni i odgovorni urednik portala Sarajevo-x.com Faruk Borić, sekretar za međunarodnu saradnju Partije demokratskog odbora (PDP) Igor Crnadak, te član Skupštine Vanjskopolitičke inicijative BiH Davor Vuletić.