BiH
9

Pandurević: Spriječiti korumpirane političare da uđu u vlast

SRNA
Poslanica SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević vjeruje u autentičnost audiomaterijala, koji je jučer objavio portal Klix.ba, a na kojem premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović govori o "kupovini poslanika", a koji, kako je navela, pokazuje da i u SNSD-u postoje časni političari koji su ogorčeni korupcijom.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, Pandurevićeva je navela da se ovim slučajem testira spremnost istražnih institucija za borbu protiv korupcije.

Ona je istakla da SDS od policije i tužilaštva očekuje hitnu istragu, te da "utvrde činjenice, podignu optužnice i uhapse aktere" ovog slučaja, kako bi prije formiranja vlasti spriječili da "korumpirani političari uđu u vlast".

"Politička korupcija je početak i esencija svake druge korupcije", rekla je Pandurevićeva, optuživši SNSD da pokušava da "pokrade izbornu volju građana RS".

Osvrčući se na jučerašnji sastanak čelnika HDZ-a i SDA u Mostaru, ona je rekla da je SDS uvjeren da je predsjednik HDZ-a Dragan Čović pragmatičan čovjek, da će donijeti pragmatičnu odluku u interesu hrvatskog naroda i biti dio Vijeća ministara BiH, u kojem će "sasvim sigurno biti i Savez za promjene".