Izbori
0

Paljevinom na Izborni štab Stranke za BiH?

Sarajevo-x.com
Povodom požara koji se u srijedu neposredno pred ponoć dogodio u sarajevskoj ulici Fra Grge Martića br. 2, neposredno ispod sjedišta Stranke za BiH, rukovodstvo ove stranke poslalo je saopštenje u kojem se kaže da su ih prvi zaključci policije i vatrogasaca priopćeni jučer ponukali na sumnju da je ovaj čin usmjeren protiv njih.

"Očigledno je riječ o namjerno i stručno izazvanoj paljevini, pa nas samo može zasmijati objašnjenje po kojem su to učinili nekakvi beskućnici i narkomani. Pogotovo zbog činjenice da je za izazivanje vatre očigledno poslužila veća količina benzina. Već to trebalo bi da eliminira iz istrage mogućnost da su počinioci bili neki neoprezni mladi ljudi. Očito je da su to učinili stručni kriminalci," kažu iz Stranke za BiH i dodaju:

"Zbog svega ovoga naše prve sumnje narasle su do uvjerenja da je ovaj podmukli čin usmjeren upravo protiv Stranke za Bosnu i Hercegovinu, sračunat na zaplašivanje naših funkcionera i aktivista, te na onemogućavanje korištenja naših službenih prostorija u centru Sarajeva.

Upravo u tim prostorijama djelovao je naš Centralni izborni štab, koji je nakon paljevine u tome onemogućen. Počinioci požara očito su znali nako će naškoditi našoj izbornoj kampanji i time učiniti posrednu korist našim političkim rivalima. Stoga imamo razloga da otvoreno sumnjamo da je iz tih rivalskih krugova i naručen ovaj piromanski, razbojnički atak na Stranku za Bosnu i Hercegovinu."