BiH
19

Pakovanje klizaljki do decembra: Završena sezona na ledenoj plohi u Zetri

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon dva mjeseca uživanja na ledenoj plohi u Olimpijskoj dvorani Zetra, sezona klizanja je danas zatvorena. Ljubitelji klizanja, posebno najmlađi, su tokom zimskog raspusta klizali na ledu, a subotom su organizovane disco večeri.

Iz Olimpijske dvorane Zetra su nam potvrdili da su zadovoljni sezonom. Veća posjećenost je zabilježena u januaru u odnosu na februar.

"Prosječna posjećenost u januaru je bila od 1.500 do 2.000 klizača, što klubova što u redovnim terminima. Zbog početka nastave posjeta je smanjena za 50 posto u februaru mjesecu. Disco večeri subotom su također bile posjećene i pokazalo se kao dobra stvar", rekao nam je Mirza Ramić, direktor Zetre. Dodao je da i za narednu sezonu planiraju novitete, ali da će to zavisiti isključivo od finansijskih mogućnosti.

Često se povlači pitanje da li će se ledena ploha duže zadržati u Zetri i općenito priče o ledu u olimpijskom Sarajevu. ZOI'84 kao firma može ponuditi klizanje samo dva mjeseca, a sve ostalo zavisi isključivo od dodatnih finansija.

Foto. Arhiv/Klix.ba
Foto. Arhiv/Klix.ba

"Da Olimpijski bazen nema finansijsku podršku Grada Sarajeva, on ne bi ni radio. Naši troškovi su strašno veliki, od 0-24 sata trošimo električnu energiju po industrijskoj tarifi, troškovi vode, goriva, radne snage... Sve su to ogromni troškovi i mi možemo ponuditi samo ta dva mjeseca ledene plohe u Zetri. Imamo podršku Gradske uprave koja finansira jedan besplatan termin svaki dan u od 12 do 13 sati. U januaru smo imali sufinansiranje Općine Centar i bez te pomoći mi ne bismo mogli", rekao nam je Ramić.

Prošle godine je led bio i u martu mjesecu, ali su zabilježeni gubici za ZOI'84. Ove godine je odlučeno da se sezona zatvori 25. februara, a uprava Zetre je zadovoljna poslovanjem. Za narednu sezonu najavljuju novitete, u skladu sa mogućnostima firme i podrškom institucija.

Vlasnik ZOI'84 je Vlada Kantona Sarajevo. Ovo preduzeće ima prijedloge za poboljšanje poslovanja, a mnogo toga će zavisiti od još nekonstituisane Vlade. Entuzijazam postoji, pa se uposlenici Zetre žele opet približiti građanima i podsjetiti ih da u Zetri mogu kuglati, koristiti streljanu i malu i veliku salu. Spremni su i na korekciju cijena kako bi građanima pružili što bolju uslugu.