BiH
4

Paketićima obradovani mališani Dječijeg doma na Bjelavama

Klix.ba
Predstavnici Mjesne zajednice "Džidžikovac-Koševo I" u petak 18. decembra 2015. godine posjetili su Dom za djecu bez roditeljskog staranja "Bjelave" gdje su mališanima ove ustanove podijelili slatkiše i garderobu koju su uspjeli sakupiti u humanitarnoj akciji organizovanoj u proteklom periodu.

"Danas smo podijeli slatke paketiće djeci ove ustanove kako bismo ih obradovali pred novogodišnje praznike. Također smo uspjeli sakupiti 25 vreća garderobe od čega smo izdvojili garderobu za djecu koju smo danas uručili ovoj ustanovi. Našoj humanitarnoj akciji pored građana Centra su se također priključili učenici Osnovne škole 'Osman Nuri Hadžić' sa Dobrinje koji su zajedno sa svojim nastavnim osobljem donirali najviše garderobe za djecu na čemu smo im posebno zahvalni. Ovo je već naša tradicija da pred Novu godinu obradujemo djecu iz ove ustanove", kazala je Ismeta Mameledžija, sekretar Mjesne zajednice "Džidžikovac-Koševo I".

Direktor Dječijeg doma Bjelave Saudin Đurđević je prilikom dočeka svojih gostiju istakao da će ovako dobra saradnja sa lokalnom zajednicom biti nastavljena i u budućnosti.

"Nekoliko puta godišnje se predstavnici MZ 'Džidžikovac-Koševo I' odazovu da raznim darivanjima obraduju djecu našeg Doma. Također smo zahvalni i strukturama Općine Centar koji već dugi niz godina podržavaju rad naše institucije. Kako bismo uskladili naš rad sa normativima Evropske unije potrebno je da uradimo reorganizaciju, tokom koje će veliku ulogu imati i lokalna zajednica", naglasio je Đurđević.

Nakon ovog predstavnici Mjesne zajednice "Džidžikovac-Koševo I" posjetili su i Crveni križ općine Centar, smješten u Ulici Valtera Perića 10 na Marijin Dvoru gdje su uručili desetak paketa sa garderobom za korisnike ove ustanove. U današnjoj delegaciji su također bile i Nevenka Škavo, predsjednica Savjeta MZ i Halima Uk, član Savjeta MZ "Džidžikovac-Koševo I".