"Zdravi i sretni"
0

Paketići za bolesnu djecu na Jezeru

Sarajevo-x.com
Septembarski program "Zdravi i sretni" za djecu na Jezeru je još jedan u nizu zabavnih događaja, gdje je podijeljeno 106 "Zdravi i sretni" paketića, čime broj podijeljenih paketića doseže do 1256 od decembra 2008. godine.

Paketići su pripremljeni uz pomoć uglednih ambasadorovih supruga predvođenih AnneMartine van Voorst (Holandija), Christina Hedberg (Švedska), Metka Grasselli (Slovenija), Evi Vermuelen, Valentina Vitali, Metsa Kuc, Bobbie Schwendiman i Marjo Wieman.

Volonterima Fondacije "Ruke i srca" koja pomažu Elisabeth Eriksson, Valentina Vitali, Aida Kapidžić, Safeta Hot, uključujući i osnivače fondacije Cheryl Romano i Marjo Wieman su se pridružili volonteri Nevladine organizacije "Svjetlo" predvođeni predsjednikom Harisom Čauševićom.

Nevladina organizacija "Svjetlo" je donirala tri kutije igračaka pacijentima na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru. Igračke su bile poredane u igranici, a djeca su radosno birala. Za onu djecu koja zbog bolesti se nisu mogla kretati, njihove mame su odabrale igračke.

Ako možemo ohrabriti i motivirati ostale lokalne nevladine organizacije za aktivno učešće u aktivnostima poput naših, onda pravimo još jedan korak ka tome da naša vizija društvenog angažmana uz velike napore rezultira pozitivnim, stvarnim, socijalnim i psihološkim promjenama.

Muzika i boje za nadu i liječenje- MUCHH je projekt Fondacije Ruke i srca koja pomažu. MUCHH je predstavio arhitekturu liječenja bolnici na Jezeru. Također će organizirati najveće okupljanje ovakvog tipa ikada pod imenom Božični Vašar: Probaj i kupi za Dobročinstvo, planirano za 6. decembar u Uniticu. Božični Vašar je internacionalni festival hrane i poklona koji poziva sve ambasade, nevladine organizacije, kao i firme na učeće i predstavljanje svoje države kroz kuhinju i proizvode. Prikupljena sredstva su namjenja za nabavku neophodne opreme za Onkološko odjeljenje na Jezeru, obnavljanje preostalih soba na klinici, kao i pomoći ostalim pedijatrijskim klinikama u Federaciji i RS-u, što je suština programskih ciljeva MUCHH-a.