BiH
0

Paddy Ashdown ne da jeftinije lične karte

Klix.ba
Visoki predstavnik <b>Paddy Ashdown</b> je samo privremeno "zamrznuo" cijenu ličnih karata na <b>14,5KM</b>, izjavio je jučer za Oslobođenje glasnogovornik OHR-a, <b>Mario Brkić</b>.

Odluku o "zamrzavanju" cijene Ashdown je objavio u petak uvečer, ali u saopćenju upućenom medijima nije naznačeno da je to samo privremena mjera. Brkić pojašnjava da se potkrala greška. "Tim privremeno zaustavljamo pad cijene lične karte, do ponedjeljka ili utorka kada bi se trebali sastati komisija Vijeća ministara BiH i stručnjaci OHR koji će odlučiti koja je cijena realna", kazao je Brkić.

OHR i dalje smatra da jedino cijena od 14,5KM može osigurati finansijsku održivost projekta, dok premijer državne Vlade Adnan Terzić misli da ima više argumenata za cijenu od 10KM. Službenici CIPS-a od petka ne primaju zahtjeve građana za novi dokument, ali Brkić kaže da "projekat ne bi smio biti zaustavljen".

"Službenici CIPS-a trebaju nastaviti posao uz staru cijenu. To je suviše važan projekat za BiH da bi bio zaustavljen", rekao je on.