BiH
0

Ozvaničena gradnja četvrtog paviljona studentskog doma u Banjoj Luci

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić danas je sa rukovodstvima javnih univerziteta u RS i ministrom prosvjete i kulture Goranom Mutabdžijom obišao gradilišta četvrtog paviljona studentskog doma "Nikola Tesla" u Banjoj Luci.

On je rekao da, bez obzira na ekonomske prilike, vlast kontinuirano podržava realizaciju infrastrukturnih projekata na oba javna univerziteta u RS, uz očuvanje studentskog standarda.

Radojičić je danas ozvaničio završetak radova na novom objektu Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić rekao je da je na današnjem sastanku, kojem je prisustvovao i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, bilo riječi o projektima na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, ali i uslovima upisa studenata i početku akademske godine.

"Naš univerzitet ulazi u novu školsku godinu bez značajnijih problema, kadrovski osposobljen, sa dobrim smještajnim kapacitetima za većinu fakulteta i dobro opremljenim laboratorijama", naveo je Stanić.

On je naglasio da radovi na izgradnji četvrtog paviljona studentskog doma teku po planu, da bi do aprila sljedeće godine trebalo da budu završeni građevinski radovi, a već 2015/2016. akademske godine smješteni i prvi studenti.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Luka Kecman rekao je da je u novi objekat Akademije, veličine 300 metara kvadratnih, koji je danas zvanično otvoren, uloženo oko 60.000 KM.

"Ovaj objekat je privremeno dodijeljen Akademiji za izvođenje nastave, prvenstveno na smjerovima za animirani film, za grafički dizajn, intermedijalne umjetnosti i produkciju", naveo je Kecman.

On je zahvalio sponzorima ali i Univerzitetu i resornom ministarstvu za adaptaciju novog objekta Akademije.

Novoizabrani predsjednik Unije studenata Republike Srpske Borivoje Obradović rekao je da su studenti prezadovoljni izgradnjom četvrtog paviljona studentskog doma, kao i drugim projektima koji se realizuju.