BiH
0

Ozrensko naselje Brezici odsječeno od svijeta, snijeg zameo puteve

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ozrensko naselje Brezici, u opštini Doboj, odsječeno je od svijeta, jer je snijeg koji neprestano pada od juče zameo puteve iz pravca Doboja i Petrova.

Visina snijega u Brezicima je trenutno 80 centimetara, a smetovi su visoki 1,3 metara. Do naselja, u kojem žive 24, uglavnom, staračka domaćinstva, može se uz velike napore stići jedno terenskim vozilima.

Mještanin Brezika Milan Simić rekao je Srni da je nevrijeme nezapamćeno, da bolesnici ne mogu stići do bolnice u Doboju i da ponestaje lijekova.

On je optužio lokalne vlasti u Doboju da Brezicima ne posvećuju dovoljno pažnje, zbog čega svake zime stanovnici ovog sela "trpe velike nedaće".

Na području petrovske opštine snijeg je viši od 25 centimetara, a saobraćaj na putu Doboj-Petrovo odvija se nesmetano.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Voda" iz Petrova od sinoć sa tri mašine čiste više od 180 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, po kojima se saobraćaj odvija neometano, izuzev na putu od manastira Ozren do Bajkovca, u federalnoj opštini Lukavac.

Direktor preduzeća Bojan Marjanović rekao je Srni da je danas intenzivirano čišćenje ovog puta, tako da je i on prohodan za sve vrste saobraćaja.

Javno komunalno preduzeće "Voda" spremno je dočekalo prvi snijeg, mašine za čišćenje snijega su ispravne i obezbijeđene su dovoljne količne soli i abrazivnog materijala.

Vozovi od Doboja do Petrova saobraćaju prema redu vožnje, a i telefonski i internet saobraćaj funkcioniše bez prekida.

Radnici "Elektro-Doboja" otklonili su kvar koji je sinoć nastao na 35-kilovoltnom dalekovodu od Doboja do Sočkovca, zbog kojeg je veći dio opštine Petrovo ostao bez struje.

Struja u Petrovo stigla je danas prije podne i trenutno je cijelo područje ove ozrenske opštine uredno snabdjeveno električnom energijom.