BiH
24

Ozren Kebo o slučaju "Snimak": MUP RS-a je potpuno promašio predmet istrage

Piše: E.S.H.
Ozren Kebo, ekspert za razvoj medija, novinar i pisac osudio je ponašanje MUP-a Republike Srpske, koji je telefonom kontaktirao naš portal i pozvao na informativni razgovor u Banju Luku, a zbog afere "Snimak" u kojoj je glavni akter Željka Cvijanović.
Ozren Kebo
Ozren Kebo
"Živimo u 21. vijeku i apsolutno se ne smije dešavati da MUP nekoga zove telefonom. MUP je dužan pozvati pismenim putem na informativni razgovor, a ko vama garantuje da vas zove MUP i da se neko ne zeza sa portalom. To je neprihvatljivo kao praksa i niko od građana se ne smije odazvati telefonskim putem MUP-u", smatra Kebo.

MUP RS-a vrši pritisak na redakciju portala Klix.ba, a radi otkrivanja informacije o tome kako smo došli do snimka razgovora Željke Cvijanović u vezi sa kupovinom zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a.

"Neupitno je da je ovo vršenje pritiska, trebaju se baviti onim što je rečeno na sminku, a ne time ko je napisao ili ko je izvor. Promašili su potpuno predmet istrage. Trebaju da se bave koruptivnim radnjama koje je taj razgovor otkrio, a ne potencijalnim krivotvorenjem snimka, u što apsolutno sumnjam", izjavio je za Klix.ba Ozren Kebo.