Bihać
0

Ovogodišnja Una regata će biti održana od 25. do 31. jula

FENA
U Bihaću je danas održana prva sjednica Direkcije 39. Una regate, na kojoj je razmatran okvirni i finansijski plan ovogodišnje manifestacije. Pored predstavnika općina iz Unsko-sanskog kantona, sjednici su prisustvovali i predstavnici općina Novi Grad, Kostajnica, Grad Hrvatska Kostajnica i Dvor na Uni.

Kotizacija za učesnike ovogodišnje 39. Internacionalne Una regate je 50 KM, a bit će održana od 25. do 31. jula, sa sedam kampova: Kulen Vakuf, Štrbački buk, Bihać, cazinski hotel "Sedra", Bosanska Krupa, Novi Grad i Hrvatska Kostajnica.

Ovogodišnja Una regata bit će promovisana na "Večeri turizma, gastronomije i vina" u Varšavi 7. juna, koju organizira Ambasada BiH u Poljskoj, u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH.

Direktorica Turističke zajednice Unsko-sanskog kantona Jasminka Šuško izjavila je da je to vrlo značajno, s obzirom da je prethodnih godina na Una regati bio značajan broj posjetilaca iz Poljske.

Prema njenim riječima, organizatori će se ove godine ozbiljno posvetiti provođenju zabrane isticanja vjerskih, nacionalnih, političkih i sličnih obilježja, s obzirom da je ovo turistička manifestacija, koja se uspješno realizira na multietničkom i prekoograničnom prostoru, pa se takvi incidenti ili potencijalno nezadovoljstvo učesnika ne smiju dozvoliti.