Lagumdžija u Zenici
0

FOTO / "Ovo je zadnji poziv vlasti da položi račune za posljednje četiri godine"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Zenici. Stotinama okupljenih predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Građanima su se ,između ostalih, obratili predsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH.

Lagumdžija je u svom govoru pozvao vlast da narodu predoči rezultate svoje četverogodišnje vladavine.

"Ovo je posljednji poziv vladajućoj koaliciji da narodu ove zemlje kaže šta su uradili u protekle četiri godine! Koliko su kilometara auto-puta napravili, koliko su radnih mjesta otvorili?! To je prava mjera njihove četverogodišnje vladavine! Da su energiju i resurse koje su potrošili na sijanje podjela i straha potrošili na izgradnju auto-puteva i otvaranje radnih mjesta, mi danas ne bi bili u situaciji da najslabiji i najugroženiji među nama plaćaju ceh krize u koju je vlast dovela zemlju", rekao je Lagumdžija.

Komšić je u obraćanju građanima izjavio da je SDP jedina partija koja može pokrenuti zemlju u pravom smjeru.

"Na izborima trećeg oktobra narod ove zemlje ima jednostavan izbor: da li želi još četiri ovakve godine, četiri godine podjela, nezaposlenosti i nepravde ili će glas dati SDP koji će zemlju pokrenuti u pravom smjeru i poslati ovu zemlju na posao“, rekao je Komšić, prenosi se u saopćenju za javnost.