BiH
0

"Ovako" podijelila preko 30.000 kilograma hrane socijalno ugroženim građanima

Klix.ba
Mesna industrija "Ovako“ završila je jedanaestu ramazansku donaciju za socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine. Pomoć će do krajnjih korisnika pristizati preko 40 humanitarnih organizacija kojima je isporučena donacija M.I. "Ovako".

"Hvala Bogu, evo već jedanaestu godinu zaredom uspijevamo izdvojiti sredstva za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima u cijeloj Bosni i Hercegovini i pomagat ćemo i dalje dok budemo mogli svima onima koji nisu u stanju da sebi osiguraju pristojan obrok. Postalo je monotono da svake godine apelujemo na vlast da se umjesto političkim problemima, malo okrenu i narodu, te zajedno sa nama privrednicima stvore zdrav i prosperitetan ekonomski ambijent. Bez ozbiljne podrške vlasti to je izuzetno teško realizovati, jer isključivo zajedničkim snagama možemo da prebrodimo tešku situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi" , rekao je izvršni direktor ove kompanije Mušan Mutevelić.

Dodao je kako mora skrenuti pažnju "i na veliki broj građana koji su naučili da žive od raznoraznih donacija i u isto vrijeme ne žele da svojim radom privređuju za sebe i svoje porodice".

"Trenutno smo svjedoci situaciji da su vrijedni ljudi posadili na svojoj zemlji koja je dala plodove, a sada imaju problem da nađu radnu snagu za berbu pored 500.000 nezaposlenih. Iskoristio bih i priliku da se zahvalim svim vjernim kupcima, bez kojih 'Ovako' ne bi bila to što jeste, a samim tim ne bi bilo ni ove donacije. Također hvala svim našim radnicima koji su odvojili svoje vrijeme i zajedničkim snagama pripremili i isporučili donaciju do krajnjih adresa“, rekao je Mutevelić