BiH
10

Ovako izgleda život djeteta u kući sakupljača stvari

Klix.ba
Život djeteta u kući sakupljača stvari (Foto: Daily mail)
Život u kući sakupljača stvari (Foto: Daily mail)
Geoff Johnson i Jennifer McShea odrasli su majkom koja je kompulzivno gomilala stvari. Nakon što je ona preminula te im u nasljedstvo ostavila kuću u kojoj su odrasli, brat i sestra su se vratili u svoje djetinjstvo na poseban način.

Naime, u kuću u kojoj su provodili dane poveli su svoju djeci i napravili niz fotografija kako bi pokazali kako mladi doživljavaju svoje odrastanje u takvom okruženju. Život sa majkom škrticom je kod njih ostavilo duboki osjećaj srama.

Frižider ne radi, posvuda su gomile smeća.

Kada je napunio 17 godina za Geoffa više nije bilo sobe u toj kući. Njegova majka je stalno skupljala stvari, ništa nije željela baciti iako to nije bilo moguće popraviti. Tako su se stvari gomilale, a u kući je bilo sve manje prostora.

Geoff i njegova sestra ubrzo su napustili svoju kuću, a kada su se vratili dvadeset godina kasnije zatekli su tamo potpuno istu situaciju.

Iako su ranije dolazili u posjeti majci koja je 12 godina bolovala od raka nikada u kuću nisu ušli. Samo bi došli po nju kako bi vrijeme proveli negdje drugo.

Upravo zbog strašnog osjećaja srama koji je u njih duboko usađen, fotografijama su željeli pokazati kako žive djeca koja za roditelje imaju škrte osobe koje skupljaju stvari.