U Banjoj Luci i Prijedoru
35

Otvoreno Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Piše: D. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U prostorijama Rudarskog fakulteta u Prijedoru i Inovacionog centra Banja Luka, danas je promovisano Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju TNTI 2012.

Ovogodišnje takmičenje organizovali su Ministarstvo nauke i tehnologije RS, Inovacioni centar Banja Luka, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora RS, javni univerziteti u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, te RTRS.

"Građani se i ove godine se mogu prijaviti za učešće na takmičenju, te konkurisati za dio sredstava od 30.000 KM, koliko iznosi predviđen podsticajni fond za pobjednike takmičenja”, saopšteno je tokom otvaranja TNTI 2012

Prisutnima u Banjoj Luci, danas su se obratili koordinator takmičenja Gordan Vukelić, u ime Ministarstva nauke i tehnologije RS, te direktor ICBL Drago Gverić.

"Na konkurs, koji je otvoren do 15.05.2012. godine, mogu da se prijave fizička i pravna lica putem internet stranice www.inovacija.org. Uslov za učešće je da postoji izrađen prototip inovacije za tržište, kao i ideja koja do prijavljivanja nije realizovana, te da su firma ili tim prodali minimalno jednu inovaciju, proizvod ili uslugu”, objasnio je Vukelić.

On je dodao da takmičari formiraju tim od tri člana, u kojem su stručnjaci iz različitih oblasti, relevantnih za poslovnu inkubaciju i inovacije, te da su za svakog učesnika koji prođe prvu recenziju obezbijeđeni besplatni biznis plan i treninzi.

Takmičenje će sutra biti promovisano u Bijeljini i Zvorniku, a narednih dana u Doboju, Istočnom Sarajevu i Trebinju. Finale je zakazano za 3. decembar ove godine u Banjoj Luci.