BiH
41

Otvoreno 16. Svjetsko prvenstvo policijskih agencija u malom fudbalu WISPA 2016

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Portparol Međunarodnog policijskog udruženja IPA BiH Bojan Zec Filipović kazao je da je Bosna i Hercegovina ove godine prvi put, od punopravnog prijema u ovu organizaciju 2006. godine, domaćin 16. Svjetskog prvenstva policijskih agencija u malom fudbalu "WISPA u Sarajevu", koje je večeras svečano otvoreno u glavnom gradu BiH.

Organizator ovog takmičenja je IPA BiH - Regionalni ured Sarajevo.

Zec Filipović je u izjavi za Fenu pojasnio da će u takmičenju učestvovati 130 pripadnika policijskih agencija iz 16 zemalja iz cijelog svijeta, od Kanade i Barbadosa, pa do Estonije i Rusije.

Kako je rekao, tokom sedam dana koliko će takmičenje trajati, pripadnici policijskih agencija imat će priliku, osim što će se takmičiti u fudbalu, i da se druže te upoznaju s prirodnim ljepotama BiH.

"Također, organizirat će i veliku humanitarnu akciju, što je inače i običaj. Ovog puta to će biti uručenje donacije Roditeljskoj kući na lokalitetu Jezero", istakao je Zec Filipović.

Osim navedenog, dodao je, bit će održan i stručni kongres o temi "Terorizam i migracije" pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH, u kojem će učestvovati policijske jedinice koje će razmijeniti informacije i znanja s ciljem osiguravanja bezbjednijeg i boljeg suživota.