Sedmi put zaredom
0

Otvorene Studentske sportske igre Univerziteta u Banjoj Luci

Piše: D. T.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U prostorijama banjalučkog Studentskog centra Nikola Tesla danas su svečano otvorene sedme Studentske sportske igre Univerziteta u Banjoj Luci, koje će trajati do 26. aprila

Ova manifestacija je okupila 64 ekipe i nekoliko stotina pojedinaca, koji će se takmičiti u raznim sportskim disciplinama.

Studentske sportske igre je, u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, otvorila pomoćnica ministra za omladinu Branka Malešević, koja je navela da je resorno ministarstvo za ovu manifestaciju izdvojilo 7.000 KM.

U narednih sedam dana studentske ekipe i pojedinci sa svih banjalučkih fakulteta će se takmičiti u košarci, odbojci, malom fudbalu, rukometu, tenisu, plivanju i drugim sportovima.

Današnjem svečanom otvaranju studentskih sportskih igara u Banjoj Luci su prisustvovali predstavnici Vlade RS, gradske vlasti i Banjalučkog univerziteta, koji su podržali ovu manifestaciju.

Iako se studentske igre organizuju već sedmi put zaredom, ove godine organizatori manifestacije su Studentska organizacija i Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci.