BiH
0

Otvorena "Una regata"

FENA
Rijeka Una
Rijeka Una
U bihaćkom naselju Kulen-Vakufu u srijedu uvečer je pred nekoliko hiljada građana svečano otvorena 35. internacionalna turistička "Una regata".

U kampu u Kulen-Vakufu se okupilo oko 600 raftera iz cijele BiH, te brojnih evropskih zemalja i SAD-a da uživaju u ljepotama i brzacima Une.

Od 26. do 29. jula učesnici regate, koju organizira Turistička zajednica USK-a, uz pokroviteljstvo Vlade Kantona, Općine Bihać i Turističke zajednice FBiH, spustit će se 82 kilometra niz Unu, od Kulen-Vakufa do Bosanske Krupe.

Na svečanosti otvaranja brojnim gostima i posjetiocima obratili su se direktorica Turističke zajednice USK-a Jasminka Šuško, premijer USK-a Šemsudin Dedić i načelnik Općine Bihać Hamdija Lipovača, koji je i proglasio otvorenom ovogodišnju regatu, kazavši da ona treba da promijeni imidž i da predstavlja biznis i zadovoljstvo.

Prema njegovim riječima, "Una regata" je simbol Bihaća i ovog dijela Bosne i Hercegovine te manifestacija koja mora pokazati svijetu naše prirodne ljepote. Do kasno u noć uz bogatu gastro ponudu učesnike "Una regate" i brojne goste u Kulen-Vakufu zabavljala je bihaćka grupa "Horoskop".

Učesnici "Una regate" danas prelaze prvu etapu od Kulen-Vakufa do Štrbačkog buka, gdje će večeras biti upriličeno druženje učesnika i mještana.