BiH
0

Otvorena izložba studenata ALU

FENA
Izložbom radova studenata III i IV godine Akademije likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu, danas je počela manifestacija "Decembarski dani Univerziteta u Sarajevu", a kojom će biti obilježeno 59 godina rada i djelovanja ove obrazovne institucije.

Studenti grafičkog i slikarskog odsjeka ALU-a su na ovoj izložbi u Rektoratu predstavili 24 rada koja su rađena u nekoliko tehnika: aquatinta, bakrorez, ulje na platnu te kombinirana tehnika.

"Zadovoljan sam činjenicom da smo ovu manifestaciju otvorili upravo radovima naših studenata. Tako smo, na neki način, najavili da će mladi ljudi, naši studenti, biti nosioci programa obilježavanja 59 godina Univerziteta u Sarajevu", kazao je prorektor za naučnoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Hazim Bakšić.

Radove na izložbi koja je prodajnog karaktera predstavili su: Lea Jerlagić, Admir Ganić, Amer Hadžić, Taida Fitozović, Alma Šemšić, Anaid Mekić, Davor Ilinčić, Seid Tursić, Nina Hadžić, Selma Mahmutović, Dženana Brkić, Lejla Bajramović, Mersad Kuldija, Selena Musić, Selma Bačevac, Jasna Čolić, Edvin Granulo i Kristina Tibold.

Izložba je za posjetioce otvorena do 31. decembra.