BiH
0

Otvoren počasni konzulat BiH u Ukrajini

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nerezidentni ambasador BiH u Ukrajini Nikola Đukić i pomoćnik ministra za međunarodnopravne i konzularne poslove u MVP-u BiH Zoran Perković prisustvovali su u Kijevu svečanosti otvaranja Počasnog konzulata BiH u Ukrajini.

-Počasni konzulat će raditi na unapređenju sveukupnih odnosa između Ukrajine i BiH, posebno ekonomskih, rekao je prvi počasni konzul BiH u Ukrajini Andrij Vasiljkovski.

Pomoćnik ministra za međunarodnopravne i konzularne poslove u MVP-u BiH Zoran Perković kazao je tokom obraćanja na ceremoniji kako vjeruje da će otvaranje Počasnog konzulata BiH u Ukrajini približiti BiH građanima Ukrajine, kako na turističkom, tako i na privrednom, kulturnom, obrazovnom i sportskom planu.

Otvaranju su, uime MVP-a Ukrajine, prisustvovali Andrii Olefirov, direktor Konzularnog sektora, Aleksandar Levcenko, zamjenik generalnog direktora za bilateralne odnose i Oksana Dramaricka, novoimenovani šef Ureda u Sarajevu.

Počasni konzul Vasiljkovski je priredio i svečani prijem povodom otvaranja Počasnog konzulata, kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, te privrednog, kulturnog i javnog života Ukrajine, saopćeno je iz MVP-a BiH.